Pogosta vprašanja in odgovori





Zakaj potrebujem storitev kot je Newsletter.si, če pa lahko e-pošto pošiljam iz Outlooka?

Zagotovo je glavna pomanjkljivost pošiljanja iz Microsoft Outlooka in podobnih namiznih e-mail programov ta, da nimate prav veliko možnosti meriti odziva uporabnikov, sploh pa ne za vsakega uporabnika posebej, kot pri Newsletter.si. Merjenje odziva pa je ključnega pomena za vsako uspešno e-mail kampanjo, saj brez podatkov, kako uspešne so bile vaše kampanje, praktično tavate v temi. Druga velika pomanjkljivost pošiljanja iz namiznih e-mail programov pa je ta, da obstaja velika možnost, da vaši prejemniki sporočila ne bodo videli v obliki, kot je bilo zastavljeno. Pomanjkljivosti takšnih pošiljanj je še veliko, zato predlagamo, da si ogledate popoln nabor funkcionalnosti, ki jih nudi naš servis. In kar je najpomembneje: Newsletter.si servis vam lahko koristi, tudi če pošiljate elektronska sporočila le majhnemu številu uporabnikov, saj je pošiljanje do 100 prejemnikom povsem brezplačno.


Ali lahko z Newsletter.si pošiljam sporočila, v katerih stranko nagovorim po imenu?

Da, možnost vključitve osebnega nagovora je vgrajena v storitev Newsletter.si. Vključite lahko ime ali ime in priimek, odvisno od tega, na kakšen način je urejen vaš seznam.


Dobil sem seznam e-mail naslovov, na katere želim poslati ponudbo našega podjetja. Kako lahko pošiljam preko Newsletter.si? Kako predlagate naj oblikujem seznam?

Predvsem je v prvem koraku vse odvisno od tega, kako ste pridobili določen seznam e-mail naslovov. Splošni pogoji uporabe servisa Newsletter.si in Anti-spam določila določajo, da lahko pošiljate elektronsko pošto (in tega se pri Newsletter.si držimo) le na naslove, za katere imate izrecno dovoljenje za pošiljanje pošte s strani prejemnikov. Če ste naslove prejemnikov na kakršenkoli način pridobili od tretjih oseb ali kako drugače, pomeni da vaše podjetje za pošiljanje svojih sporočil nima dovoljenja in na te e-mail naslove pod nobenim pogojem ne smete pošiljati elektronske pošte. Za več informacij si preberite Anti-spam določila servisa Newsletter.si in Splošne pogoje uporabe.


Nekje sem zasledil/a, da smem pošiljati prejemnikom, ki so pri meni kupili izdelek / storitev v zadnjih dveh letih. Ali to drži?

To ne drži povsem. Pošiljate lahko vašim obstoječim strankam, od katerih imate izrecno dovoljenje za pošiljanje sporočil, ne glede na to, kdaj so od vas kupile izdelek ali storitev.


Ali potrebujem lastni spletni strežnik za orodje Newsletter.si?

Lastnega strežnika ali dodatne programske opreme ne potrebujete, saj servis Newsletter.si poganjajo naši spletni strežniki. Vse kar potrebujete za uporabo servisa, je dostop do interneta in katerikoli sodobnejši spletni brskalnik (uporabe brskalnika Internet Explorer 6 ne priporočamo).


Ali moram kako posebej konfigurirati strežnik za elektronsko pošto, ki ga imamo v podjetju, da lahko uporabljamo Newsletter.si?


Pri servisu Newsletter.si ni potrebno konfigurirati ničesar, predvsem pa ne vašega poštnega strežnika. Servis Newsletter.si v celoti teče na naših strežnikih in vsa pošiljanja elektronske pošte tečejo preko naših strežnikov, za delovanje katerih v celoti skrbi naša tehnična ekipa.


Ali obstaja kaka omejitev v velikosti mailov ki jih želim poslati z Newsletter.si?


Omejitev glede pošiljanja ne obstaja, vendar že iz praktičnih razlogov ni priporočljivo pošiljati elektronskih sporočil, ki so nadstandardno velika. Vse priponke k sporočilom in vse slike, ki tvorijo sporočilo, se nahajajo na naših strežnikih in se ne pošiljajo skupaj s sporočilom.


Ali potrebujem sistemskega administratorja za nastavitve v Newsletter.si?

Za uporabo in uporabniške nastavitve v servisu Newsletter.si ne potrebujete nikogar s tehničnim znanjem, saj je naš servis zastavljen uporabnikom prijazno in ga lahko brez posebnega tehničnega predznanja uporabljajo tako popolni začetniki kot tudi izkušeni tržniki.


Ali lahko pripenjam datoteke v e-maile, ki jih pošiljam z Newsletter.si?

Da, datoteke je možno pripenjati sporočilom, ki jih pošiljate z Newsletter.si, ni pa priporočljivo. Prijazneje je, če v sporočilo enostavno vključite povezavo do datoteke, ki si jo prejemniki nato lahko prenesejo s spleta.


Ali je možno pošiljati e-mail skupaj s slikami?

Servis Newsletter.si skupaj s sporočilom ne pošlje tudi slik, ampak te ostanejo na spletnem strežniku, ki jih nato prebere prejemnikov e-mail program. Ogled sporočila zato ni moten.


Ali lahko zamenjam logotip v grafični predlogi sporočila?

Vsekakor lahko. Z grafičnim urejevalnikom znotraj uporabniških strani lahko zlahka zamenjate logotip v sporočilu in dodate tudi ostale grafične elemente.


Kako naročim storitev Newsletter.si?


Storitev lahko naročite preko obrazca za povpraševanje, e-maila External link opens in new tab or windowinfo@newsletter.si ali preko brezplačnega telefona 080 33 39 ali pa jo najprej preizkusite brezplačno.


Kako lahko e-mail personaliziram?

Storitev newsletter podpira uporabo značk, ki omogočajo personalizacijo sporočil. Te značke so:

{RECIPIENT_EMAIL} - email prejemnika
{RECIPIENT_NAME} - Ime prejemnika. V kolikor prejemnik nima imena (Ima samo email), potem bo to polje prazno.